Capcana din maşinile românilor. Detaliul ignorat zilnic care poate aduce şoferilor o amendă de 725 lei

Polițiștii rutieri fac adesea diferite acțiuni de control, în urma cărora șoferii români pot risca sancțiuni dure. Se pare că un detaliu ignorat de mulți le poate aduce șoferilor o amendă chiar și de 725 lei. Conducătorii auto care nu respectă o regulă de bază ar putea fi amendați atunci când sunt prinși în neregulă.

Care este detaliul din mașinile românilor care poate aduce șoferilor o amendă de 725 de lei

La o anumită perioadă de timp, poliția rutieră întreprinde acțiuni de control de rutină, prin care verifică dacă șoferii dispun de acte valabile sau dacă accesoriile obligatorii fac parte din echipamentul din mașină. Chiar dacă mulți șoferi nu apelează niciodată la acest instrument, lipsa lui le poate aduce conducătorilor auto o amendă de 725 de lei. Aceste detalii sunt extrem de importante pentru ca șoferii să nu fie sancționați.

Conform legislației în vigoare, șoferii români trebuie să aibă în portbagaj o trusă sanitară auto, precum și două triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu. Lipsa trusei medicale, a extinctorului sau a triunghiurilor reflectorizante poate aduce amenzi importante. De asemenea, și în cazul în care acestea nu sunt conforme legii, șoferii pot fi sancționați cu patru sau cinci puncte de amendă, astfel că ar putea risca între 590 de lei și 725 de lei.

Trusa medicală, obligatorie pentru șoferii români

Ce trebuie să conțină trusa medicală auto

Potrivit Ordinului nr. 987/2007 pentru ca trusa sanitară să fie aprobată, aceasta trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

a) să asigure o etanşeitate corespunzătoare pentru protejarea conţinutului faţă de praf, umezeală, carburanţi şi uleiuri, printr-un sistem de închidere ferm;

b) să fie dimensionată corespunzător, în vederea depozitării şi asigurării integrităţii componentelor din conţinutul trusei sanitare auto.

Totodată, eticheta trusei sanitare auto trebuie să conţină denumirea produsului, denumirea şi adresa producătorului şi denumirea şi adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piaţă, după caz. Atunci când trusele sanitare auto trec de termenul de valabilitate, în ceea ce privește componentele din interior, acestea pot fi înlocuite de utilizator cu produse specifice, introduse pe piață respectând cerințele prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 911/2005.

Cât costă o trusă de prim ajutor

În situația în care orice șofer descoperit de polițiști în neregulă riscă o amendă usturătoare, este indicat să verifici termenul de valabilitate al trusei sanitare, precum și al extinctorului de la bordul mașinii tale. Dacă unul dintre acestea nu este în conformitate cu legea, este nevoie să cumperi unul nou. Pentru a evita o amendă care ajunge până la 725 de lei, șoferii trebuie să cheltuie o trusă medicală conformă, ce pornește de la prețul de 30 de lei, dar și un extinctor care poate costa aproximativ 60 de lei. Întregul pachet poate ajunge la un preț cuprins între 70 și 120 de lei.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.