Capcanele din pasajul Victoriei din București. Cum riscă șoferii să își strice mașinile

Capcanele din pasajul Victoriei din București pun în pericol miile de șoferi care trec zilnic prin acesta și își riscă viețile sau cel puțin să își strice mașinile. A fost construit în urmă cu 36 de ani, iar în prezent este foarte degradat. Mai multe bucăți de beton s-au desprins și au căzut din tavan pe carosabil, în tencuială s-a infiltrat apă, iar structura ridică semne de întrebare în privința rezistenței în caz de cutremur.

Pasajul din București plin de capcane pentru șoferi

Pasajul Victoriei este unul dintre cele în care șoferii sunt în pericol. Problema ar trebui să fie rezolvată de Primăria Generală a Capitalei. Acesta a fost expertizat și are nevoie de lucrări de consolidare.

„De un an şi ceva au început să cadă plăci din toate pasajele şi podurile din Bucureşti. În 2017 am făcut parte din echipa care a lucrat la expertizele tehnice pentru 28 din aceste pasaje şi poduri din București.

Și pasajul Victoriei, de care vorbim azi, a fost expertizat. El a fost construit în urmă cu 36 de ani şi este un pasaj care are nevoie de consolidare”, a declarat Marius Coaja, fost consilier personal al primarului general.

Însă, Pasajul Victoriei nu reprezintă singurul loc din Capitală periculos pentru șoferi. Cele mai multe pasaje și poduri din București au nevoie de lucrări de reabilitare. De curând, în Pasajul Lujerului au căzut mai multe plăci de pe pereți, iar în Pasajul Unirii traficul a fost restricționat astfel încât angajații de la Administrația Străzilor să decoperteze bucățile ce erau pe punctul de a se prăbuși peste mașini.

Soferii care trec prin pasajul Victoriei, in pericol

Un alt pasaj din București, în pericol de prăbușire

La începutul lunii decembrie, fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, a scris pe pagina ei de Facebook că un alt pasaj din Capitală este în pericol de prăbușire. Actualul ministru al Tineretului și Familiei în Cabinetul Ciucă a adăugat că Nicușor Dan ignoră problema referitoare la Pasajul Unirii în loc să facă demersurile necesare pentru rezolvarea ei.

„Am stabilit atunci tot ce era de făcut, iar lucrările urmau să înceapă în toamna trecută şi să fie gata în 2022. Era cel mai important proiect al următorului mandat. Imaginile găsite de echipa noastră în subteran îţi dau fiori. Toată structura de rezistenţă a fost afectată în timp şi se discutase o soluţie provizorie de stabilizare până la începerea lucrărilor de consolidare”, a mai scris ea.

Gabriela Firea a adăugat că Nicușor Dan a lăsat totul în același stadiu și nici măcar nu s-a ocupat de actualizarea expertizei, așa cum a anunțat public. Actualul ministru a precizat că succesorul ei în funcția de Primar General al Capitalei și persoanele pe care le-a adus în funcții importante trebuie să-şi ia rolul în serios. Vezi și motivul pentru care polițiștii au restricționat traficul în Pasajul Unirii recent!

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.