De ce continuă să predea profesorul care a hărţuit sexual o elevă, numind-o „curvă“ şi „căţea“. Revolta părinţilor

Curg problemele pentru Cătălin Pipirigeanu, profesorul din Piatra Neamţ care este acuzat că a hărţuit sexual o elevă de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“, căreia îi cerea fotografii nud şi apoi a jignit-o grobian după ce tânăra l-a reclamat conducerii unităţii. 

În urma scandalului declanşat şi a demarării unei anchete disciplinare, cel în cauză şi-a dat demisia de la liceul menţionat, dar continuă să predea matematica la o şcoală din oraşul Bicaz şi una din comuna Dumbrava Roşie. La ambele a fost iniţiată o procedură pentru desfacerea contractului de muncă, însă lucrurile trenează nepermis de mult. 

„Profesorul Pipirigeanu are contract de muncă şi la Şcoala «Regina Maria» din Bicaz, şi la Şcoala Dumbrava Roşie. Nu putem ca într-o situaţie ca aceasta, deosebit de gravă, să trecem lucrurile cu vederea şi un astfel de cadru didactic să mai rămână în învăţământ. Am înţeles că şcolile unde predă s-au autosesizat şi au demarat  procedurile de desfacere a contractului de muncă, bazat pe încălcarea unor articole din Legea educaţiei, privitoare la comportamentul deviant al unui cadru didactic“, a declarat, pentru Monitorul de Neamţ, Mihai Obreja, inspector şcolar general. 

La unitatea din Bicaz, unde profesorul preda la o clasă de-a VIII-a, deja s-a constituit o comisie de cercetare în cadrul consiliului de administraţie, directoarea Elena Sasu afirmând că toţi colegii sunt de părere că modul cum s-a comportat încalcă normele de moralitate şi etică profesională, care sunt stipulate şi în Legea educaţiei. Respectiva comisie are la dispoziţie o lună de zile pentru a parcurge paşii legali necesari pentru a se dispune o sancţiune administrativă, care poate fi chiar desfacerea contractului de muncă.

Dincolo de acest aspect şi părinţii elevilor de la şcoala din Bicaz au luat atitudine când au aflat despre comportamentul deviant al celui care predă matematica. Au cerut conducerii ca el să nu mai fie primit în unitate, în caz contrar ameninţând că îşi vor muta copiii la alte şcoli. Numai că, acest lucru nu poate fi făcut decât cu respectarea unor etape procedurale. 

„Cu o handicapată curvă ca tine nu avem ce negocia“ 

Cât despre scandalul de la Liceul „Dimitrie Leonida“, profesorul Cătălin Pipirigeanu i-a cerut unei tinere de 21 de ani, să-i trimită poze nud iar după ce eleva de la seral a anunţat conducerea s-a dezlănţuit pe Facebook, „condamnând“ într-un limbaj vulgar faptul că a fost „pârât“ directoarelor şcolii. 

Mai rezultă din cele scrise că acel cadru didactic era ferm convins că nu a procedat greşit cerând liceencei o poză nud – „Credeam că trimiţi o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul“, atât timp cât convorbirile nu erau făcute la şcoală sau în timpul orelor, argumentând că oricum nu va păţi nimic. „Relaţia“ dintre ei a început pe Facebook, după ce tânăra a aceptat o „cerere de prietenie“, iar după dialoguri banale iată ce dorea cadrul didactic:

„Credeam că trimiţi o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul“, „Doar suntem adulţi, Suntem discreţi, ce naiba. Ai peste 18 ani? Şi eu! Ce coincidenţă! De ce te ascunzi după deget? O poză «incendiară» ar mai înfrumuseţa zilele mele de om trecut de 45. Mai am oleacă… vreo 20 de de ani şi aştept pensia“, sugerându-i-se că nu va avea probleme la matematică: „La mate nu am pus niciodată 2 şi 3 la elevele frumoase. Cel puţin nota 6, întotdeauna“. 

Şi revine cu alt mesaj: „Mulţumesc, apreciez… dacă vorbeai sincer, deja trimiteai o poză. Dar aşa… Ţi-e frică de mine, probabil. Sau de soţ. Sau de amant… Eu ştiu?“. Răspunsul e următorul: „Nu mi-e frică de nimeni“, replica fiind: „Atunci?… eu de ce nu văd nici o poză?“. După ce i s-a atras atenţia cu privire la  comportament, cadrul didactic a început, tot pe Facebook, represaliile. 

„Toţi elevii mei ştiu ce fel de om sunt! Deci eşti de partea nepotrivită a baricadei! Nu uita, print screen! Şi la şefe! Spor la mârşăvii, jigodie ordinară! Şi nu uita să vii la ore chiar dacă sunt online!?“. Şi mai scria profu: „Eu după programul şcolar pot să fac orice îmi doresc!… Nici o şcoală din ţară nu are ore după ora 8 seara… de aceea nu pot fi tras la răspundere ce ştoarfă agăţ după 8 seara!… ca să ştii! Proaste în fundul gol şi cu urâtănii în loc de soţ găseşti şi în Italia!“. 

Probabil frustrat, cel în cauză o jigneşte pe eleva pentru care cel mai probabil făcuse o pasiune: „Eu propuneam o soluţie rezonabilă… dar cu o handicapată curvă ca tine (aşa cum singură mi-ai spus!) nu avem ce negocia… Care a «fineţea ta»??? … că te-ai dus la ambele directoare ca o căţea în călduri? Hai sictir! Ţara e plină de curve proaste ca tine“.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Individul care a aruncat în aer camera unde era şi fiul, dorind să-l ucidă pentru a se răzbuna pe soţie, a fost arestat

Urşii i-au speriat de moarte pe turişti, la cascada Duruitoarea. Salvamont, misiuni pe ger şi viscol

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.