DIN DRAGOSTE PENTRU CARTE „Nu există prieten mai loial…

Biblioteca Judeteana I.A. Bassarabescu

DIN DRAGOSTE PENTRU CARTE

„Nu există prieten mai loial decât cărţile”
– Ernest Hemingway –

Din anul 2012, pe data de 14 februarie, pe lângă Sărbătoarea Sfântului Valentin, este sărbătorită si Ziua Mondială a Cărții Dăruite, ziua în care dragostea pentru cărți trebuie împărtășită.
Deși sărbătoarea a apărut în Marea Britanie, iubitorii de cărți din întreaga lume sărbătoresc an de an, dăruind cărți prietenilor, bibliotecilor, școlilor sau oricărui doritor.
Și comunitatea giurgiuveană, prin proiectul „Donează o carte”, inițiat de Biblioteca Judeţeană „I.A. Bassarabescu”, este încurajată să doneze cărțile care nu mai sunt citite, să nu le arunce, fiindcă scopul lor este să transmită mai departe informaţia, să ajute și să încânte cât mai mulți oameni.
Ne bucurăm mult şi îi mulţumim domnului Marcoci Gabriel din municipiul Giurgiu, un mare iubitor al cărţii, pentru donația generoasă pe care a făcut-o Bibliotecii Judeţene, acum câteva zile, chiar în preajma acestei sărbători a cărţii dăruite. Domnia sa ne-a oferit un număr de 1052 de volume aflate într-o stare fizică foarte bună, pe care le-a aranjat cu mare grijă în cutii de carton. Cărţile sunt semnate de autori români şi străini şi răspund multor preferințe ale celor pasionați de lectură, majoritatea fiind cărţi de beletristică, dar şi din alte domenii precum: medicină, psihologie, istorie sau religie.

Iată câteva avantaje dacă şi tu te hotărăști să donezi cărţi:
– faci un cadou care nu te costă nimic, dar poate aduce bucurie altor oameni;
– câştigi spaţiu în biblioteca ta pentru alte cărţi pe care vrei să le cumperi;
– accepți și înțelegi că menirea cărților este să fie citite, nu să fie păstrate ca obiecte decorative.

Vezi mai multAr putea fi o imagine cu text care spune „BIBLIOTECA NE UNEȘTE! DonaÈ›i 0 carte! DONATI O CARTE! DaÈ›i o Èansă lecturii! AveÈ›i acasă minim o carte pe care nu o mai citiÈ›i? Vă așteptăm la sediile Bibliotecii JudeÈ›ene Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi în aer liberAr putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare şi în aer liberAr putea fi o imagine cu stând în picioare

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.