Durere fără margini pentru o româncă din Londra. „L-am adus când avea 7 ani, pentru un viitor mai bun, acum se întoarce în sicriu”

O mamă cu inima zdrobită a promis că se va întoarce în România după ce fiul ei de 16 ani a fost înjunghiat în Londra. Devastată, Mihaela Tacu a calificat Londra drept „prea periculoasă” după ce fiul ei Ionuţ Elvis a fost ucis săptămâna trecută la Hillingdon, în nord-vestul capitalei britanice, scrie The Sun.
Incidentul a avut loc pe 30 decembrie, iar românul a fost al 30-lea adolescent care ucis în Londra anul trecut. E cel mai sângeros an din această privinţă, după anii celui de al Doilea Război Mondial, mai notează sursa citată.
Cu ochii în lacrimi, Mihaela a povestit că şi-a adus băiatul în Londra încă de când acesta avea şapte ani. 
„Era un băiat drăguţ. Nu era deloc agresiv. Nu venise niciodată acasă bătut şi nu i s-a întâmplat niciodată aşa ceva. Apoi, brusc, a fost ucis.L-am adus aici când avea şapte ani pentru a-i oferi un viitor mai bun – acum se va întoarce în România într-un sicriu”, s-a plâns femeia.
„Dacă ar fi fost un copil agresiv, sau într-o bandă sau aşa ceva, poate nu am fi atât de devastaţi. Simt că vreau să fug din această ţară şi să mă întorc în România cu copilul care mi-a mai rămas. Am vrut să ne mutăm din Londra înainte de a muri pentru că nu este un oraş sigur. Nu este un loc pentru a creşte copii. Nu mă voi întoarce aici şi îi voi încuraja pe cei cu copii să se gândească mai bine dacă vor să se mute aici”, a adăugat ea.
Ionuţ Elvis a fost ucis în penultima zi din 2021, iar ucigaşul său e tot un adolescent. FOTO The Sun
Ionuţ fusese diagnosticat cu ADHD. Acum, mama va trebui să-i explice fratelui mai mic al lui Ionuţ ce s-a întâmplat. 

„Fratele lui nu înţelege de ce nu e cu noi”

„Bineînţeles că fratele lui nu înţelege de ce nu este cu noi, ceea ce ne sfâşie inima. A continuat să ne întrebe când se va întoarce Elvis acasă. Nu am crezut niciodată că ni se va întâmpla aşa ceva. Avem locuri de muncă şi casa noastră, nu suntem o familie dezorganizată, e foarte greu de înţeles de ce s-a întâmplat asta. Ionuţ s-a luptat să-şi facă prieteni la şcoală şi s-a chinuit să-şi facă prieteni încă de când era copil. Avea nevoie de ajutor şi nimeni nu l-a ajutat” a mai afirmat mama victimei.
Pagina de Facebook GoFundMe, creată pentru a strânge fonduri pentru a duce trupul lui Ionuţ în România, a strâns peste 8.000 de lire sterline. 
Claudia Martonfi, cea care a înfiinţat pagina, a scris: „Familia este devastată şi nu sunt suficiente cuvinte pentru a-i mângâia, când cei mai mulţi dintre noi ne pregăteam să sărbătorim un An Nou, lumea lor s-a destrămat odată cu moartea fiului lor. Familia doreşte ca trupul lui Elvis să fie repatriat şi îngropat în ţara sa natală, România. Celui mic îi lipseşte foarte mult Elvis şi întreabă mereu de el. Cum naiba îi poţi explica unui copil mic că fratele lui mai mare a fost ucis şi că nu îl va mai vedea niciodată?”, a scris Claudia Martonfi.
Statistica arată că anul recent încheiat a fost cel mai sângeros pentru adolescenţii din Londra. În total, în 2021 au fost ucişi nu mai puţin de 30 de adolescenţi. Este vorba despre un record de nedorit. Doar în anii războiului au existat mai multe victime în rândul copiilor. Paradoxal este că deşi cifrele oficiale ar indica faptul că pe timpul restricţiilor au fost mai puţine acte de violenţă în stradă, în realitate numărul crimelor a crescut, mai precizează sursa citată. 
Agresorul lui Ionuţ, un băiat de 16 ani, care nu poate fi numit din motive legale, urma să se prezinte pe 5 ianuarie la Tribunalul pentru Tineret Ealing şi este acuzat de crimă.
Vă mai recomandăm şi:

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.