Elevii din acest oraș vor face în continuare școală online. Decizia luată de autorități din cauza lipsei de bani

Este vorba despre elevii din municipiul Giurgiu, care s-au reîntors astăzi, 3 ianuarie, la școala on-line, după ce autoritățile au decis ca școlile să rămână închise. Motivul l-a reprezentat lipsa banilor pentru plata combustibilului necesar încălzirii unităților de învățământ, și nu a ratei de infectare, conform Realitatea de Giurgiu.

Elevii din acest oraș vor face în continuare școală online

Acest anunț a fost dat chiar în ultima zi a anului 2021 de primarul municipiului, Adrian Anghelescu, care spune că începând cu data de 4 ianuarie este imposibil să mai poată fi plătit gazul necesar încălzirii orașului.

Astfel că purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, Georgeta Stănescu, a declarat faptul că luni, 3 ianuarie, elevii de gimnaziu și de liceu din municipiul Giurgiu vor începe cursurile dar în sistem online, din cauza lipsei agentului termic.

Pe lângă asta, se pare că lipsa fondurilor necesare plății gazului a pus sub semnul întrebării chiar și încălzirea locuințelor din municipiu care sunt racordate la sistemul de încălzire centralizat al orașului, de aceea sunt șanse mari ca, începând de luni, mii de apartamente din Giurgiu să rămână fără căldură în calorifere.

Scoala online

Astăzi, 3 ianuarie 2022, este ziua în care elevii de gimnaziu și liceu revin la școală, însă pentru aentru aceștia cursurile încep mai devreme deoarece sunt nevoiți să recupereze cele două săptămâni de vacanță forțată din luna noiembrie 2021.

Pe de altă parte, copiii de grădiniță încep cursurile la data de 10 ianuarie și tot atunci merg și elevii din ciclul primar, de la pregătitoare, I, a II-a, a III-a, până la clasa a IV-a. Pentru ei vacanța de iarnă a rămas nemodificată deoarece au fost trimiși doar pentru o săptămână în vacanță forțată în noiembrie, iar aceasta urmează să fie recuperată în aprilie, în timpul săptămânii Școala altfel, potrivit edupedu.ro.

În plus, pentru elevii de gimnaziu și liceu urmează o perioadă de 15 săptămâni consecutive de cursuri, mai precis între 3 ianuarie 2022 și 14 aprilie 2022, fără vacanță școlară. Perioada amintită este cu două săptămâni mai lungă decât cea din semestrul I, de la debutul școlii din septembrie, până la vacanța de iarnă.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.