Kelemen, despre propunerea lui Ciucă ca premier: În ultimii 50-60 ani niciun militar nu a condus un Guvern. Poate să apară o moţiune de cenzură

„Am luat act de propunere PNL. Ciucă este un militar excepţional, care a muncit şi poate e singurul militar care a lucrat şi a fost în teatrele de război, a condus trupe în teatrele de război şi respect pentru orice militar, din acest punct de vedere, sigur, lucrurile sunt simple şi clare. Pe palierul politic e o problemă şi acest lucru trebuie spus, mie îmi place să spun lucrurilor pe nume, nu este foarte uzual, în ultima perioadă, 50-60 de ani, în ţările democratice, niciun militar, fost militar, în retragere, nu a condus Guvernul. De aceea avem o oarecare reţinere, dar înţelegem propunerea PNL şi dorinţa de a căuta o soluţie rapidă, poate nu pe termen foarte lung, suntem deschişi la dialog, să vedem şi punctul de vedere al premierului interimar. În cazul în care preşedintele îl va desemna pe Ciucă probabil că vom discuta şi cu el, dacă va dori acest lucru şi vom vedea care sunt priorităţile şi cum doreşte să conducă un Guvern”, a declarat Kelemen Hunor, cu privire la propunerea PNL pentru formarea unui nou Guvern. 

„Nu avem probleme cu el, nu prea sunt Guverne conduse de militari, fie şi în retragere. Vom avea o discuţie cu colegii noştri, vom lua o decizie azi şi probabil că mandatul va fi să ne aşezăm la masă. Important este să avem un vot în Parlament şi un Guvern cu drepturi depline. (…) Pot accepta în acest moment o astfel de soluţie, in principiu nu sunt de acord să conducă Guvernul un militar”, a mai susţinut Kelemen”, a mai completat Kelemen. 

Liderul UDMR a punctat că în cazul în care vom avea un Guvern minoritar „la un momnet dat poate să apară o moţiune de cenzură. Cei care nu sunt în Guvern depun şi atunci vom vedea ce se va întâmpla. În acest moment avem nevoie de un Guvern cu drepturi depline, prima mare încercare, dacă trece acest Guvern, va fi primăvara anului viitor”. 

Cîţu susţine că Ciucă premier într-un guvern minoritar „e soluţia pentru a debloca criza”. Premierul a refuzat să spună daca a fost cerinţa lui Iohannis. Şeful Guvernului demis a subliniat că nu e nicio schimbare „bruscă” a partidului, ci este o soluţie pentru deblocarea crizei politice

 

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.