La Giurgiu, sărbătoarea Zilei Armatei Române, s-a încheiat cu o petrecere între colegii de arme și familiile acestora! (Galerie Foto)

La Giurgiu, sărbătoarea Zilei Armatei Române, s-a încheiat cu o petrecere între colegii de arme și familiile acestora! (Galerie Foto)

În fiecare an, pe 25 octombrie, românii sărbătoresc Ziua Armatei Române. Această zi  amintește de un eveniment istoric,  eliberarea țării de sub ocupație străină, ideal pentru care au luptat 525 702 militari români, din care au fost uciși răniți sau dați dispăruți un număr de      58.330.

Cu acest prilej, la Giurgiu, șirul manifestărilor dedicare acestei zile a început de dimineață cu depunerea unor coroane de flori la monumentul Eroilor din cimitirul Smârda.

După cum ne spunea președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă Giurgiu, col. Adrian Drăguț, la acest  moment au participat o mulțime de oficialități din care îi amintim pe:

primarul Municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, prefectul județului, Florentina  Stănculescu, președintele Consilului județean Giurgiu, Dumitru Beianu,  vicepreședintele CJ, Cristian Anculescu subprefectul județului, cei doi viceprimari de Municipiu, șefii structurilor militare, ai MI, MApN, Comandantul Garnizoanei Giurgiu, Formația Centrului Cultural ”Ion Vinea” care a asigurat fondul sonor sărbătoresc, Șeful Centrului Militar, Asociația Cadrelor Militare din Giurgiu, ai pensionarilor din SRI,  și nu în ultimul rând reprezentanți ai  Asociației Ofițerilor și Sergenților din Bulgaria.

 

”Ca de fiecare dată, pe 25 octombrie, după activitățile dedicate acestui important eveniment, am încheiat ziua cu o masă festivă, la restaurantul ”Codrii Cosminului”,  la care au fost invitați șefii instituțiilor din structura militară, primarul municipiului,  pensionarii militari și familiile acestora, cât și  o delegație formată din cinci persoane, colegi de-ai noștri din Bulgaria” – a precizat col. Adrian Drăguț.

” Prietenii noștri bulgari, participă de fiecare dată la această sărbătoare a noastră și nu numai, în urma unui protocol pe care îl încheiem la fiecare început de an, în luna ianuarie.

Am fost și am rămas  prieteni cu toți colegii noștri ce au servit țara, indiferent de armă sau culoarea petlițelor,” a mai adăugat col. Adrian Drăguț.

Petrecerea cadrelor militare a fost și de această dată extrem de reușită, pensionarii dovedind încă odată că știu să se distreze când se întâlnesc într-un cadru sărbătoresc și că se simt la fel de tineri ca odinioară, atunci când ritmul muzicii și voia bună le stau la masă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Jurnal)

Articolul La Giurgiu, sărbătoarea Zilei Armatei Române, s-a încheiat cu o petrecere între colegii de arme și familiile acestora! (Galerie Foto) apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

În fiecare an, pe 25 octombrie, românii sărbătoresc Ziua Armatei Române. Această zi  amintește de un eveniment istoric,  eliberarea țării de sub ocupație străină, ideal pentru care au luptat 525 702 militari români, din care au fost uciși răniți sau dați dispăruți un număr de      58.330. Cu acest prilej, la Giurgiu, șirul manifestărilor […]

Articolul La Giurgiu, sărbătoarea Zilei Armatei Române, s-a încheiat cu o petrecere între colegii de arme și familiile acestora! (Galerie Foto) apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/la-giurgiu-sarbatoarea-zilei-armatei-romane-s-a-incheiat-cu-o-petrecere-intre-colegii-de-arme-si-familiile-acestora-galerie-foto/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 26 octombrie 2023 01:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.