Marcel Ciolacu, întâlniri online, în prima jumătate a săptămânii, cu mai mulţi oficiali europeni

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, va avea, în prima jumătate a săptămânii viitoare, o serie de întâlniri online cu oficiali europeni, printre care se numără Nicolas Schmit, Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale şi Frans Timmermans, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene.

Marcel Ciolacu

Potrivit unui comunicat al Partidului Social Democrat, transmis duminică AGERPRES, luni, în agendă au fost prevăzute întrevederi, începând cu ora 13.00, cu Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, iar de la ora 15.00 Marcel Ciolacu se va întâlni cu Nicolas Schmit, Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, scrie Agerpres.

De asemenea, arată sursa citată, va avea loc o întâlnire cu Maros Sefcovic, vicepreşedintele Comisiei Europene şi responsabil PES Europa de Est, iar de la ora 18.00 cu Elisa Ferreira, Comisarul European pentru Coeziune şi reforme.

Marţi, începând cu ora 17.00, Ciolacu va avea o întrevedere cu Frans Timmermans, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, iar de la ora 18.00 va avea loc o întâlnire cu Ismail Ertug, vicepreşedintele Grupului S&D şi reprezentant SPD.

În ziua de miercuri, începând cu ora 16.00, liderul PSD se va întâlni cu Christophe Rouillon, liderul Grupului PES din Comitetul European al Regiunilor.

„Această serie de întâlniri demonstrează că PSD este astăzi un partener de încredere atât pe plan european, cât şi în interiorul familiei social-democrate europene. Partidul Social Democrat trebuie să se conecteze la dezbaterea europeană în ceea ce priveşte principalele subiecte de interes: tranziţia ecologică justă, accesarea fondurilor europene, salariul minim european sau drepturile lucrătorilor. Voi aborda, de asemenea, în discuţiile cu înalţii oficiali europeni, două problematici extrem de importante pentru România: lupta împotriva pandemiei şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Sunt subiecte unde există probleme şi întârzieri pe plan intern şi îmi doresc să găsim acele soluţii care să vină cu adevărat în beneficiul cetăţenilor români şi economiei româneşti”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, citat în comunicat.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.