Mega-rețea de traficanți de migranți, destructurată de polițiști! Aceștia erau aduși din Bulgaria cu barca… (VIDEO)

Mega-rețea de traficanți de migranți, destructurată de polițiști! Aceștia erau aduși din Bulgaria cu barca… (VIDEO)

Poliţiştii şi procurorii au destructurat o reţea de persoane suspectate de trafic de migranţi, formată din cetăţeni români, bulgari, irakieni şi bengalezi. Gruparea aducea migranţii din Bulgaria, cu barca, şi îi scotea din România, spre Germania, în maşini de marfă. Fiecare persoană transportată plătea cel puţin 4.000 de euro traficanților, anunță Poliția de frontieră și DIICOT.

DIICOT mai anunţă că, pe parcursul urmăririi penale, cu sprijinul Serviciilor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Dolj, Mehedinţi, Timiş şi Arad, au fost documentate 20 de transporturi prin intermediul cărora membrii grupului au încercat să introducă şi să scoată ilegal din România aproximativ 500 de migranţi.

 La data de 12.03.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi structurilor subordonate au pus în aplicare 33 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţelor Dolj, Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Argeş, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi şi trecere ilegală a frontierei de stat”.

Procurorii au precizat că, la începutul anului 2023, pe teritoriul României, a fost constituit un grup infracţional organizat format din cetăţeni români, bulgari, irakieni şi bengalezi, având ca scop comiterea infracţiunii de trafic de migranţi, în vederea obţinerii în mod ilicit şi facil a unor importante sume de bani, grup care a acţionat până în prezent.

Mecanismul infracţional a presupus identificarea de migranţi de origine arabă, care doreau să ajungă în ţările din vestul Europei, în special Germania, ulterior membrii grupului acţionând pe următoarele paliere: preluarea migranţilor, cu barca, de pe malul bulgăresc al Dunării, pătrunderea ilegală în România în zona judeţului Dolj, transportarea acestora cu maşini de marfă către vestul ţării, cazarea pentru scurt timp (1-2 zile) în zona Timişoara-Arad, urmată de preluarea migranţilor de către alţi şoferi şi îmbarcarea în autovehicule mari de transport marfă (în general TIR-uri), în încercarea de trecere a graniţei spre ţări din vestul continentului”, a mai transmis DIICOT.

Potrivit informațiilor, transportul iniţial, de la malul românesc al Dunării către zona de vest a ţării, se realiza în autoutilitare (dube) de transport marfă sau autoturisme de teren, în grupuri de câte 20-30 de migranţi, ascunşi printre mărfuri, viaţa acestora fiind pusă permanent în pericol pe durata deplasării.

”Cu ocazia unui astfel de transport , unul dintre şoferi (membru al grupului infracţional organizat) a fost implicat într-un accident rutier soldat cu rănirea migranţilor. Pentru fiecare persoană, membrii grupului infracţional au pretins şi primit între 4.000 de euro şi 5.000 de euro, sumele obţinute în această modalitate, fiind ulterior împărţite între aceştia, în funcţie de poziţia deţinută în ierarhia grupului şi de gradul de implicare în activitatea infracţională”, mai arată DIICOT.

Procurorii precizează că banii au fost investiţi în autoturisme de lux şi imobile cu destinaţia de locuinţă.

https://youtu.be/Sx7VZcG6KPE

(Jurnal)

Sursa: DIICOT / video preluare B1 TV

 

Articolul Mega-rețea de traficanți de migranți, destructurată de polițiști! Aceștia erau aduși din Bulgaria cu barca… (VIDEO) apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Poliţiştii şi procurorii au destructurat o reţea de persoane suspectate de trafic de migranţi, formată din cetăţeni români, bulgari, irakieni şi bengalezi. Gruparea aducea migranţii din Bulgaria, cu barca, şi îi scotea din România, spre Germania, în maşini de marfă. Fiecare persoană transportată plătea cel puţin 4.000 de euro traficanților, anunță Poliția de frontieră și […]

Articolul Mega-rețea de traficanți de migranți, destructurată de polițiști! Aceștia erau aduși din Bulgaria cu barca… (VIDEO) apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/mega-retea-de-traficanti-de-migranti-destructurata-de-politisti-acestia-erau-adusi-din-bulgaria-cu-barca-video/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 14 martie 2024 19:10

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.