Minim istoric la dosarele cu pensii restante pentru recalculare. Ministrul Muncii, despre următorul pas

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a venit cu anunțul potrivit căruia casele de pensii sunt la un minim istoric cu privire la dosarele de pensii restante. Potrivit ministrului, au mai rămas de soluționat doar 139 de dosare din cele 19.000 câte erau luna trecută.

Minim istoric al analizei la dosarele de pensii

În postarea sa de pe Facebook, Raluca Turcan a anunțat că analiza dosarelor de pensii cu privire la recalculare, a ajuns la un minim istoric. Astfel, au rămas doar 139 de dosare din cauza lipsei anumitor documente care urmează a fi depuse de către beneficiari, neintrând în competența caselor de pensii.

„În acest moment suntem la un minim istoric în ceea ce privește numărul de dosare de pensii restante la recalculare: au mai rămas de soluționat doar 139 de dosare de pensii naționale, din cele aproape 19.000 câte erau în ianuarie 2020. Mai mult, în cazul celor 139 de dosare rămase lipsesc, în mare parte, documentele necesare pentru recalculare – lipsuri care pot fi completate doar de beneficiari și nu țin de competența caselor de pensii.

În ceea ce privește pensiile internaționale, 1.700 de dosare restante de acest fel au fost rezolvate doar în ultimele trei săptămâni. Astfel, numărul celor care rămân de soluționat este de circa 3.700, de la o restanță de 5.400 la momentul preluării mandatului”, a precizat ministrul, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Raluca Turcan a ținut să mulțumească angajaților caselor județene de pensii pentru efortul depus
Raluca Turcan a ținut să mulțumească angajaților caselor județene de pensii pentru efortul depus

Raluca Turcan a mulțumit angajaților caselor județene de pensii

Ministrul Muncii a afirmat că împreună cu Daniel Baciu, Președintele Casei de Pensii, au pus la cale o strategie de a identifica județele unde aeste nevoie de o mobilizare în scopul recuperării restanțelor de analiză. Nu în ultimul rând, Raluca Turcan a ținut să mulțumească angajaților caselor județene de pensii pentru efortul depus în ideea de a recupera întârzierile.

“Le mulțumesc angajaților din casele județene de pensii care au făcut eforturi mari pentru a recupera întârzierile și pentru că înțeleg cât de important este ca pensionarii să beneficieze de drepturile lor, conform muncii depuse. De asemenea, vom stabili un calendar pentru modernizarea condițiilor de lucru în casele de pensii, astfel încât pe viitor, munca angajaților să se poată desfășura cât mai bine cu putință, spre beneficiul celor care au muncit o viață întreagă și care își așteaptă, la timp, toate drepturile cuvenite conform legii”, a mai scris Raluca Turcan.

Politicianul a spus în același text că se bucură să vadă că mai multe case de pensii au înțeles solicitarea de a urgenta rezolvarea acestor dosare. De această dată, eforturile depuse de funcționarii publici au fost văzute atât de către cetățeni cât și de superiorii lor.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.