O nouă zi liberă pentru salariaţii din România. Se va da în luna decembrie, toată lumea se va bucura

Veste bună pentru români! Aceștia ar mai putea beneficia de o zi liberă de la stat. Inițiativa îi aparține deputatul USR Marian Lazăr și urmează să fie analizată de comisiile de specialitate. În cazul în care proiectul de lege va fi aprobat, Codul Muncii se va modifica și angajații ar urma să beneficieze de un număr total de 16 zile care sunt considerate a fi sărbători legale. Liberul se va da în luna decembrie!

Românii ar putea avea încă o zi liberă

Nici bine nu s-au terminat sărbătorile de iarnă și românii se gândesc deja la următoarea vacanță. Conform Codului Muncii, anul acesta vom avea doar 15 zile considerate a fi libere.

Din păcate, cel puțin nouă pică în timpul săptămânii. Însă, calculele s-ar putea schimba, fiindcă Marian Lazăr, deputat din partea USR, a depus la Parlament o inițiativă legislativă privind modificarea art. 139 din Codul Muncii.

Concret, acesta dorește ca data de 24 decembrie să fie declarată zi de sărbătoare legală. Deputatul aminteşte că în alte state din Uniunea Europenă Ajunul Crăciunului este stabilit ca fiind sărbătoare legală. Așadar, angajații din România ar putea beneficia de un total de 16 zile libere.

„Iniţiativa legislativă îşi propune stabilirea, în Codul Muncii, a zilei de 24 decembrie ca zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Ajunul Crăciunului sărbătorit în data de 24 decembrie, reprezintă ultima zi din postul Naşterii Domnului. Acest post debutează în data  de 15 noiembrie şi se încheie în ziua de 24 decembrie.”, se precizează în justificarea propunerii legislative.

Romanii ar putea beneficia de o noua zi libera

Zile libere în 2022

Până se decide dacă data de 24 decembrie devine zi liberă sau nu, românii știu sigur că beneficiază de 15 zile libere ocazionate de sărbătorile legale. Iată care sunt acestea:

1 ianuarie (sâmbătă): Anul Nou
2 ianuarie (duminică): a doua zi de Anul Nou
24 ianuarie (luni): Ziua Unirii Principatelor Române (Mica Unire)
22 aprilie (vineri): Vinerea Mare
24 aprilie (duminică): Paștele Ortodox
25 aprilie (luni): Paștele Ortodox
1 mai (duminică): Ziua Muncii
1 iunie (miercuri): Ziua Copilului
12 iunie (duminică): Rusalii
13 iunie (luni): Rusalii
15 august (luni): Adormirea Maicii Domnului, Sfânta Maria
30 noiembrie (miercuri): Sfântul Andrei
1 decembrie (joi): Ziua Națională a României
25 decembrie (duminică): Crăciun
26 decembrie (luni): Crăciun

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.