Premierul sârb așteaptă o decizie în cazul lui Novak Djokovic: „Incertitudinea nu este bună pentru niciuna dintre părţile interesate”

Premierul sârb Ana Brnabic a declarat marţi că nu este nici optimistă, nici pesimistă în ceea ce priveşte participarea compatriotului său, Novak Djokovic, la Australian Open, dar speră că o decizie finală va fi luată în curând, transmite Reuters.

Djokovic, liderul ierarhiei mondiale, se confruntă cu ameninţarea de a fi reţinut de guvernul federal pentru a doua oară şi deportat din Australia, în ciuda unei hotărâri judecătoreşti de luni, care a desfiinţat o decizie anterioara de a-i anula viza.

„Sper că decizia finală va fi anunţată în curând. Incertitudinea nu este bună pentru niciuna dintre părţile interesate, nici pentru Djokovic, nici pentru Australian Open”, a declarat Ana Brnabic pentru Reuters într-un interviu.

Ea a spus că nu este „nici optimistă, nici pesimistă” că lui Djokovic i se va permite să rămână în Australia, unde el ar încerca să câştige pentru a 21-a oară un turneu de Mare Şlem, ceea ce ar fi un record.

Brnabic, care a discutat luni seara cu omologul său australian Scott Morrison, a declarat ca guvernul său este gata să ofere garanţii că Djokovic va respecta reglementările locale în timp ce se află în Australia.

Nerezidenţii care nu sunt vaccinaţi împotriva Covid-19 nu pot intra în Australia decât dacă au o derogare. Djokovic, care nu este vaccinat, şi-a bazat derogarea pe faptul că a contractat virusul luna trecută. Guvernul a susţinut că în cazul său derogarea a fost inadecvată, însă instanţa a anulat acea decizie.

Întrebată în legătură cu prezenţa lui Djokovic la un eveniment organizat de Asociaţia de Tenis din Belgrad pe 17 decembrie, a doua zi după ce a fost testat pozitiv, Brnabic a spus că starul ar fi „încălcat în mod clar regulile” dacă ar fi ştiut despre rezultatul testului înainte de a participa” şi s-ar fi dus la eveniment.

Premierul a adăugat că este nevoie de clarificări suplimentare. „Nu ştiu când a primit rezultatul testului, când l-a citit”, a spus Brnabic.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă:

FOTO Novak Djokovic, prins cu minciuna? – Dezvăluirea jurnaliștilor australieni și ce riscă liderul mondial

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.