Rareș Bogdan, noul ministru al Apărării în Guvernul Ciucă? Alte propuneri ale premierului desemnat pentru ministere

Guvernul Ciucă începe să prindă contur, iar ultimele informații spun că europarlamentarul Rareș Bogdan va face și el parte din viitorul Executiv. Potrivit unor surse politice, Rareș Bogdan a fost propus să ocupe funcția de ministru al Apărării.

Rareș Bogdan ar putea fi noul ministru al Apărării în Guvernul Ciucă

Ministrul desemnat Nicolae Ciucă a avut o discuție cu președintele PNL, Florin Cîțu, în timpul căreia i-a transmis că îl vrea la ministerul Apărării Naționale pe europarlamentarul Rareș Bogdan, potrivit unor surse politice citate de ziare.com. Mai sunt încă portofolii neocupate, iar liberalii încearcă să găsească oamenii potriviți pentru acestea.

Este căutat ministru pentru Transporturi, însăun nume a fost vehiculat deja, cel al lui Iulian Dumitrescu. “Nu merge Iulian la niciun minister. Rămâne președintele Consiliului Județean Prahova. Mai degrabă Robert Sighiartău, care e o variantă și pentru ministerul Economiei. Bode și-ar dori mult la Transporturi, unde e specialist, dar Iohannis îl vrea la Interne”, susțin surse din conducerea PNL.

Rares Bogdan ar putea fi noul ministru al Apararii in Guvernul Ciuca

Raluca Turcan vrea să rămână în guvern, deși PSD nu o dorește

Pentru Ministerul Fondurilor Europene favoriți sunt europarlamentarul Cristian Bușoi și Marcel Boloș, fost ministru în guvernul Orban, unul dintre apropiații lui Ilie Bolojan. Pentru acest portofoliu se luptă și UDMR, care își dorește miniterul respectiv.

Raluca Turcan face tot posibilul să rămână la Ministerul Muncii, însă PSD a anunțat din start că nu o mai vrea pe aceasta în guvern.

Acestea sunt propunerile de până acum petru Guvernul Ciucă:

Dan Vîlceanu – Finanțe
Bogdan Aurescu – Externe
Lucian Bode – Interne
Virgil Popescu – Energie
Sorin Cîmpeanu – Educație

Posibili miniștri:

Raluca Turcan – Muncă
Robert Sighiartău – Transporturi/ Economie
Cătălin Predoiu/ Iulia Scântei – Justiție
Cristian Bușoi/ Marcel Boloș – Fonduri Europene
Rareș Bogdan / Nicoleta Pauliuc – Apărare
Adrian Cozma – Agricultură

PNL l-a propus, joi, 21 octombrie, pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, într-un guvern minoritar alături de UDMR. ”În acest moment mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un guvern cât mai rapid, un guvern care să gestioneze această situație. PNL e partidul care arată maturitate și responsabilitate și își asumă guvernarea în acest moment dificil”, a declarat Florin Cîțu.

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.