SBU a descoperit „literatură pro-rusă” în bisericile ortodoxe percheziționate

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că a încheiat perchezițiile efectuate în bisericile ortodoxe din țară, printre care s-a numărat și Lavra Kievsko-Pecerskaia, relatează agenția RIA Novosti. SBU a anunțat, de asemenea, că în respectivele biserici a fost descoperită „literatură pro-rusă”, folosită pe durata procesului educativ în seminarii, relatează Lenta.ru.

Perchezițiile au avut loc la biserica Sfânta Adormire a Lavrei Peciorskaia din Kiev, în Mănăstirea Sfânta Treime din Koreț (regiunea Rovno) și în incinta eparhiei Sarnensko-Polesskaia a Bisericii Ortodoxe Ucrainene din regiunea Rovno.

„Pe durata acțiunilor desfășurate a fost scoasă la iveală literatura pro-rusă, folosită în timpul pregătirilor în seminarii și în școlile parohiale, inclusiv pentru a promova „Lumea rusă”, a precizat SBU.

Ucraina vrea să interzică Biserica Ortodoxă Rusă

Între timp, în Rada Supremă, Parlamentul țării, a fost depus un proiect de lege prin care se intenționează interzicerea Bisericii Ortodoxe Ruse și a organizațiilor religioase care intră în componența ei, potrivit unei postări pe rețelele de socializare ale deputatei ucrainene Irina Friz, scrie RT.

„A fost înregistrat un proiect de lege, al cărui scop este de a interzice activitățile Bisericii Ortodoxe Ruse pe teritoriul Ucrainei”, a precizat Friz.

Printre altele, proiectul prevede inclusiv interzicerea organizațiilor și instituțiilor religioase care fac parte din Biserica Ortodoxă Rusă sau care recunosc sub orice formă subordonarea la Biserica Ortodoxă Rusă în probleme canonice, organizatorice și de altă natură.

Anterior, Biserica Ortodoxă Ucraineană a adoptat o hotărâre privind totala ei independență și autonomie.

Rada Supremă, menționează RT, a propus să fie impuse sancțiuni împotriva reprezentanților Bisericii Ortodoxe Ruse, inclusiv a Patriarhului Kirill al Moscovei și al întregii Rusii.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.