Se schimbă ora de închidere a magazinelor? Orban: “Guvernul trebuie să reflecteze asupra acestei măsuri”

Ora de închidere a magazinelor este încă subiect de dezbatere în rândul autorităților. Liderul PNL, Ludovic Orban vorbește despre schimbarea intervalului de lucru.

Se schimbă ora de închidere a magazinelor?

Se schimbă ora de închidere a magazinelor? Liderul liberalilor, Ludovic Orban pare să critice Guvernul, cerând să „reflecteze, cel puțin, asupra acestei măsuri”, referindu-se la decizia de a închide centrele comerciale de la ora 18:00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în localitățile cu incidență peste 4 și pe durata întregăă săptămâni, în localitățile în care se depășește pragul de 7,5. Fostul premier a explicat că orice măsură trebuie să vină cu o argumentație, așa cum s-a întâmplat în cazul interzicerii evenimentelor, nunșilor, botezurilor sau meselor festive.

„Trebuia să existe o argumentaţie, care să fie făcută pe baza unei fundamentări. De exemplu, când am luat decizia de a închide evenimentele, nunţi, botezuri, mese festive, a fost pe baza analizelor pe care le-am avut din anchetele epidemiologice care stabileau că prima cauză pentru îmbolnăviri, pentru răspândirea virusului erau la aceste evenimente şi atunci am luat decizia să suspendăm o perioadă derularea acestor evenimente. Şi asta, în privinţa oricărei măsuri de protecţie sanitară care presupune o anumită restricţie, trebuie să existe o fundamentare. Ştiu cine a propus măsura. Nu am văzut în spate fundamentarea şi, acum, evident că până la urrmă Guvernul decide, dar cred trebuie să reflecteze asupra, cel puţin, a acestei măsuri”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a vorbit despre gafa facuta de Vlad Voiculescu
Ludovic Orban

Ludovic Orban, despre vaccinarea anti-COVID obligatorie: „Există un proiect de lege”

Ludovic Orban nu exclude posibilitatea ca obligativitatea vaccinării anti-Covid să devină o realitate. Liderul PNL a anunțat că există un proiect în Parlament ce „trebuie îmbunătățit”.

„Este în dezbaterea Parlamentului un proiect de lege privind vaccinarea, care prevede pentru anumite situații și posibilitatea de a se institui obligativitatea. Forma trebuie îmbunătățită. Vom discuta asupra acestui subiect”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a explicat că imunizarea împotriva COVID-19 se obține prin vaccinare sau prin îmbolnăvire, precizând că „îmi doresc să fie cât mai puțini oameni care să se îmbolnăvească. (…) Trebuie, atenție, o tratare responsabilă a atitudinii față de acest virus”. Proiectul de lege aflat în dezbaterea Parlamentului nu se referă strict la pandemia de COVID-19, a subliniat Ludovic Orban:

„Vă dați seama că practic se dezbate din legislatura trecută. Noi am suspendat, prin decizia coaliției, proiectele pentru a primi punct de vedere de la Guvern. Ea se va redezbate. Când a fost înaintat proiectul nu era confuntarea cu COVID-19”.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.