SONDAJ. Trei sferturi dintre români preferă muzica românească, în detrimentul celei străine!

SONDAJ. Trei sferturi dintre români preferă muzica românească, în detrimentul celei străine!

Conform sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro, aproape trei sferturi dintre români spun că preferă mai mult muzica românească decât cea străină, în creștere cu 10 procente față de 2013.

                 Muzică românească VS muzică străină!

Întrebați ce preferă mai mult, muzica românească sau muzica străină, 74.8% indică muzica românească (față de 64.2% în septembrie 2013), iar 19.3% cea străină (față de 32% în septembrie 2013). Ponderea non-răspunsurilor este de 5.9% din total eșantion (față de 3.8% în septembrie 2013).

Remus Ștefureac – director INSCOP Research:  ”În ultimii 10 ani, muzica românească a câștigat în popularitate, trei pătrimi din populație declarând că preferă mai mult muzica românească, comparativ cu două treimi care declarau același lucru în 2013.

Doar o cincime declară că preferă mai mult muzica străină, comparativ cu o treime care declarau același lucru în urmă cu 10 ani.

Votanții  sondajului sunt cei ai partidelor PSD și ai AUR, persoanele cu educație primară, locuitorii din mediul rural, persoanele cu venituri mici, respondenții cu vârsta de peste 60 de ani declară în proporții semnificativ mai mari decât media populației că preferă muzica românească.

Preferințele sunt ceva mai echilibrate în rândul votanților USR, al persoanelor cu educație superioară, al locuitorilor din București sau al persoanelor cu venituri mai mari.”

–––––––––––––––––––––

Metodologie: Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda News.ro. Datele au fost culese în perioada 15 – 22 septembrie 2023. Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu, stratificat fiind de 1550 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.49  %, la un grad de încredere de 95%.

Articolul SONDAJ. Trei sferturi dintre români preferă muzica românească, în detrimentul celei străine! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Conform sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro, aproape trei sferturi dintre români spun că preferă mai mult muzica românească decât cea străină, în creștere cu 10 procente față de 2013.                  Muzică românească VS muzică străină! Întrebați ce preferă mai mult, muzica românească sau […]

Articolul SONDAJ. Trei sferturi dintre români preferă muzica românească, în detrimentul celei străine! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/sondaj-trei-sferturi-dintre-romani-prefera-muzica-romaneasca-in-detrimentul-celei-straine/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 15 octombrie 2023 22:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.