Statul trebuie să reacționeze ferm atunci când vine vorba de…

PLUS Giurgiu

Statul trebuie să reacționeze ferm atunci când vine vorba de combaterea criminalității organizate și a corupției, iar recuperarea prejudiciului din dosare trebuie să devină o prioritate.

Prin urmare, consolidarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) joacă un rol fundamental în acest proces.

„Lucrăm la o agendă comună Guvern – Sistem Judiciar – și (pentru componenta legislativă) Parlament – care să pună în prim-plan reacția severă a statulu…i împotriva criminalității organizate și corupției; mizăm pe prioritizarea în anchete a recuperării produsului infracțiunii, a urmăririi activelor dincolo de jurisdicții naționale, iar ANABI joacă un rol important în acest sens”, a spus ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

Concret, obiectivele majore ale viitoarei politici publice pentru dezvoltarea ANABI sunt:

🔎 creșterea gradului de identificare şi recuperare a produsului infracțiunii din jurisdicții străine;
🔎 consolidarea cadrului instituțional al ANABI;
🔎 creșterea eficienței măsurilor asiguratorii prin evaluarea permanentă a costurilor şi a caracterului proporțional;
🔎 operaționalizarea Fondului Național pentru Prevenirea Criminalității.

Majoritatea problemelor de sistem, dar și de practică neunitară urmează să fie remediate prin soluții de ordin legislativ și administrativ, potrivit ministrului Justiției.

ANABI reprezintă un rezultat al Strategiei Naționale Anticorupție și rămâne parte integrantă din angajamentele interne și internaționale ale României în domeniul justiției și al politicilor publice anticorupție.

Mai multe detalii: https://bit.ly/3ssuL2l

Vezi mai multAr putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi text care spune „Lucrăm la lao agendă comună Guvern-Sistem Judiciar-Parlament, Parlament, care să pună în prim-plan reacția severă a statului împotriva criminalității organizate și corupÈ›iei.“ Stelian lon, Ministrul Justiției Revoluția bunei guvernări. USR *plus”

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.