Transcriptul discursului AICI

 „Nu poți clădi o societate echitabilă în care oamenii capătă mai multă putere economică, fără a avea însă și recunoaștere socială.

De aceea, pe termen mediu, prioritatea acestui Guvern este să refacă structura economică și socială a comunității. Și să pună la baza acestui proces RESPECTUL pentru munca fiecăruia și, mai ales, pentru modul în care este cheltuit banul public! Cetățeanul a servit mult prea mult timp statul. Este timpul ca și statul să își facă corect treaba față de cetățean.

Și voi da un exemplu, cu riscul de a ostiliza anumite categorii, cum ar fi magistrații.

NU pot sta cu mâinile în sân după decizia Curții Constituționale care a eliminat supraimpozitarea pensiilor speciale! O asemenea decizie produce tocmai FRUSTRARE și INECHITATE față de restul cetățenilor!

De aceea, acest Guvern va căuta soluții pentru a crește în 2025 pensiile mici, pensiile celor care chiar au nevoie de așa ceva. Și de a veni cu o lege a salarizării care să nu mai fie despre cât primește nu știu cine în plus la salariu, ci de cât câștigi în funcție de cât muncești. Iar aici lucrurile trebuie separate foarte clar.

Sporurile și primele nu mai trebuie să fie o obligație lunară, cum au ajuns, din păcate, acum. Beneficiile trebuie să premieze performanța, trimestrial sau anual, exact ca în sistemul privat.

Acesta trebuie să fie etalonul. Angajații de la stat trebuie să își justifice activitatea prin raportări similare ca în mediul privat. Plimbatul de dosare între etaje, cafelele și meniul de la bufet nu înseamnă performanță.

Vrei spor de fonduri europene 50% din salariu? Atunci trebuie să atragi maximumul din target. Dacă ai absorbție 1% la finalul lunii, atunci tot 1% din acest spor îl vei încasa. Este foarte simplu și corect.

Totodată, trebuie să ne îndreptăm foarte rapid către elaborarea unui nou statut al funcționarului public.”

Citeste pe larg

Ieri, la Școala Gimnazială Nr. 1 Daia, a sunat clopoțelul, marcând începutul unui nou an școlar plin de entuziasm și promisiuni pentru viitor. Primarul comunei, Adrian Florin Serban, alături de cadrele didactice, părinți și elevi, a subliniat importanța educației moderne și investițiile realizate pentru a oferi elevilor cele mai bune condiții de învățare. Primarul comunei, […]

Articolul Discursul primarului din Daia la deschiderea noului an școlar: Investiții majore în educație și tehnologie la Școala Gimnazială Nr. 1 apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Citeste pe larg

 

Eu am fost cel care, pe acest blog, am scris despre gafa  domnului premier de a-i numi  nesimtiti  pe politisti si militari. Am comis fapta in toiul noptii dupa interviului de la Ciutacu, sesizat fiind de cititori. Eu nu am audiat in direct acel interviu.

Am gasit interviul integral pe Yuotube si l-am prezentat cititorilor, asa cum el a fost difuzat de Romania Tv, fara nicio trunchiala. Materialul se afla si acum pe blog. Eu am facut si trascriptul celor glasuite de domnul Ciolacu, asa cum il poate oricine audia si in prezent. Singurul care putea sa decupeze interviul  era  domnul Ciutacu, dar nici el pentru ca si cei care l-au audiat in direct au auzit la fel.

In zilele urmatoare stirea a fost preluata pe social-media intr-un  video clip mai scurt, dar fara sa se faca interventii care ar schimba sensul celor spuse.

 Este adevarat ca prostul obicei al simpaticului Ciutacu, de a interveni in mijlocul frazei intervievatului, a fracturat sirul ideilor domnului premier, care deja apucase sa vorbeasca de urlete cu nesimtire, a facut o pauza ciutaca  si apoi a precizat ca este vorba de politisti si militari , fara sa precizeze ca ar exista alti urlatori care i-au trecut la pensii speciale in PNRR.  Coincidenta este  ca, in urma cu cateva ore inainte de interviu, cativa lideri ai rezervistilor il cautau pe domnul Ciolacu pe la sediul din Kiseleff sa le spuna unde s-a pierdut o ordonanta de majorarea soldei de grad. Cum sa nu te gandesti ca vorbele in dodii spuse de domnul Ciolacu la Ciutacu s-au referit la ei? 

Bine ca domnul Ciolacu a prezizat la Sibiu ca nu ne-a facut nesimtiti, dar nu asta era principala noastra problema, ci faptul ca sistemul pensiilor  militare a ramas cel mai inechitabil sistem de pensii din Romania, pentru ca institutiile militare au facut tot ce au putut, au influentat chiar si politicul,  pentru a scoate pensiile din reforma ceruta de Uniunea Europeana. 

Nu vi se cere sa majorati toate pensiile militare, pentru ca pensiile stabilite in ultimii ani sunt suficient de mari, ci vi se cere sa inlaturati inechitatile din lege care ii defavorizeaza si ii umilesc crunt pe batranii pensionari militari. 

Inechitatile au pornit de la domnul Tudose, cel  de langa dvs, domnule Ciolacu. In calitate de premier, pe data de 04 08 2017, a dat OUG nr. 59/2017 care a inlatutrat elementul esential pentru  mentinea puterii  de cumparare a pensiei militare, respectiv actualizarea soldelor de grad si functie, nu a intregii solde lunare, la nivelul  celor pentru activi. Asa, am ajuns dupa 7 ani ca pensia unui vechi colonel sa fie mai mica decat pensia unui SGP-ist iesit la pensie anul acesta.

Inechitatile nu vin din faptul ca pensiile militare sunt pensii speciale. Juridic vorbind, ele sunt speciale pentru ca de la Cuza incoace sunt reglementate prin legi speciale. 

Inechitatile provin de la cliseul mincinos care s-a propagat in opinia publica ca militarii nu au platit niciodata CAS si ca atare ei nu au fost niciodata asigurati pentru pensie. Reamintesc si aici ca pana in aprilie 2001 niciun angajat civil sau militar din Romania nu a platit contributie individuala pentru pensie. Vezi: 

https://www.huhurez.com/2015/11/evolutia-cotelor-cas-platite-de.html

Sunt ale naiba de stranii aceste coincidente intre declaratiile interpretabile ale guvernantilor si realitatea legislativa din  anul acesta:

OUG 26/2024 a marit de soldele de grad si functie ale personalului militar, exceptand pensionarii militari, iar ieri a fost publicata in MO Legea 244/2024 prin care plafonul neimpozabil al pensiilor din sistemul public a fost ridicat la 3000 lei si din nou au fost loviti vechii pensionari militari care au ramas tot cu plafonul de 2000 lei.

Cine doreste sa se convinga  de realitatea celor scrise aici este rugat sa citeasca:

Cine doreste sa se convinga  de realitatea celor scrise aici este rugat sa citeasca:

https://www.huhurez.com/2024/09/domnule-ciolacu-nesimtitii-nu-va-cer.html

https://www.huhurez.com/2024/08/pensiile-militare-din-paginile.html

Citeste pe larg

Joi, 27 octombrie, Vladimir Putin a luat cuvântul la ședința plenară a celei de-a XIX-a ediții a Clubului Internațional de Dezbateri ”Valdai”. Șeful statului rus se întâlnește cu participanții comunității de experți de la înființarea clubului, în 2004. Tema din acest an este ”Lumea de după hegemonie: dreptate și securitateCiteste pe larg

Șeful statului rus a participat luni, 10 octombrie, în regim de videoconferință, la ședința operativă cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al Rusiei. Publicăm textul integral al declarației făcute cu acest prilej de președintele rus. Stimați colegi, bună ziua! După cum știți, președintele Comitetului de Investigații al Rusiei, AlekseiCiteste pe larg

Discursul rostit de președintele Vladimir Putin la ceremonia de semnare a acordurilor privind admiterea de noi teritorii în componența Rusiei (în imagine) demonstrează dorința Moscovei de a pune capăt ordinii mondiale bazate pe conducerea Occidentului, scrie analistul publicației americane The Național Interest, Mark Episkopos. În opinia sa, discursul președintelui rusCiteste pe larg

Discursul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la ceremonia din Sala Sf.Gheorghe a Marelui Palat din Kremlin în cadrul căreia au fost semnate acordurile privind primirea în componența Federației Ruse a Republicilor Populare Donețk și Lugansk și a regiunilor Zaporojie și Herson. Stimați cetățeni ai Rusiei, cetățeni ai Republicilor Populare Donețk șiCiteste pe larg

– Președintele rus Vladimir Putin a declarat, la ceremonia de la Kremlin dedicată intrării a patru noi teritorii în componența Rusiei, că locuitorii Republicilor Populare Donețk (DNR) și Lugansk (LNR), a regiunilor Zaporojie și Herson au făcut o alegere fără echivoc. „Oamenii au ales. O alegere fără echivoc”, a spusCiteste pe larg

De Ziua Marinei Militare a Federației Ruse, Comandantul Suprem, președintele rus, Vladimir Putin, a asistat la Principala paradă militară navală, care s-a desfășurat la Sankt-Petersburg și Kronștadt. Însoțit, la bordul șalupei ”Raptor”, de ministrul Apărării, Serghei Șoigu, de comandantul șef al Marinei Militare a Rusiei, Nikolai Evmenov, și de comandantulCiteste pe larg

În 2022, cea de-a 25-a sesiune, jubiliară, a Forumului Economic Internațional de la Sankt-Petersburg, se desfășoară în perioada 15-18 iunie. Prinicipalul loc de desfășurare – Centrul de Conferințe și Expoziții ”Expoforum” din Sankt-Petersburg. Cotidianul Izvestia publică programul principalelor sesiuni ale SPIEF-2022. Ședință plenară cu președintele Evenimentul de referință al ForumuluiCiteste pe larg