Taxa de pod dintre Giurgiu și Ruse (Bulgaria) poate fi plătită și electronic! Cine poate face asta…

Taxa de pod dintre Giurgiu și Ruse (Bulgaria) poate fi plătită și electronic! Cine poate face asta…

Așa cum anunțam într-o ediție anterioară a cotidianului nostru taxa pentru trecerea Podului Prieteniei, dintre  Ruse și Giurgiu poate fi plătită electronic, însă doar pentru autoturismele care părăsesc Bulgaria!

Începând  cu 5 iulie,  turiștii au posibilitatea plăţii electronice a taxei pentru traversarea Podul Ruse-Giurgiu, informează Agenţia Vamală din Bulgaria.

Plata online a taxei de trecere a podului este posibilă însă doar pentru toate automobilele care părăsesc Bulgaria (până la 8+1 locuri), indiferent de ţara de înmatriculare, potrivit BTA, citată de Rador.

Se menţine în continuare posibilitatea plăţii pe loc, în numerar sau cu card bancar.

Taxa este aceeaşi pentru plata în numerar sau fără numerar – 2 euro sau 4 leva. Nu există taxe suplimentare pentru tranzacţie pentru plata online şi fără numerar.

Plata online se poate face în avans şi în orice moment. După plată, clientul primeşte o confirmare la adresa de e-mail specificată de acesta. La prezentarea vehiculului la punctul de trecere a frontierei de pe podul Ruse-Giurgiu la ieşirea din Bulgaria, plata taxei pentru maşina respectivă este verificată după numărul de înmatriculare.

Prin noua posibilitate de plată electronică a taxelor de pod s va fi redus semnificativ timpul pentru controlul taxelor rutiere pentru autoturisme, ceea ce va avea efect asupra relaxării traficului.

Taxa de pod este administrată de Agenţia Vamală, la trecerea podului Ruse-Giurgiu pe sensul de ieşire din Bulgaria, iar la trecerea podului din România către Bulgaria, taxa este administrată de autorităţile române.

Plata online a taxei de trecere a podului este disponibilă pe portalul Agenţiei Vamale, la adresa:                                                                                             https://ep.customs.bg/eportal/public/index?                                               pageId=41&isActive=id6

 

Sursa : ITPF Giurgiu

Articolul Taxa de pod dintre Giurgiu și Ruse (Bulgaria) poate fi plătită și electronic! Cine poate face asta… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Așa cum anunțam într-o ediție anterioară a cotidianului nostru taxa pentru trecerea Podului Prieteniei, dintre  Ruse și Giurgiu poate fi plătită electronic, însă doar pentru autoturismele care părăsesc Bulgaria! Începând  cu 5 iulie,  turiștii au posibilitatea plăţii electronice a taxei pentru traversarea Podul Ruse-Giurgiu, informează Agenţia Vamală din Bulgaria. Plata online a taxei de trecere […]

Articolul Taxa de pod dintre Giurgiu și Ruse (Bulgaria) poate fi plătită și electronic! Cine poate face asta… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jipa Carmen
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/taxa-de-pod-dintre-giurgiu-si-ruse-bulgaria-poate-fi-platita-si-electronic-cine-poate-face-asta/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 8 iulie 2024 13:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.