Valul 5 vine cu noi măsuri restrictive în România: masca ar putea redeveni obligatorie peste tot

​Purtarea măștii ar putea redeveni obligatorie în spațiile publice închise sau deschise. O decizie în acest sens este de așteptat să fie luată într-o ședință CNSU care ar urma să aibă loc miercuri, potrivit stirileprotv.ro.

De asemenea, s-a discutat despre punerea la dispoziție gratuit de măști pentru elevi și profesori și de capacitatea de a se administra testele în școală.

Ministerul Sănătății a anunțat, totodată, marți, că pacienții infectați cu SARS-CoV2 vor fi investigați și vor beneficia de tratament în centre de evaluare ambulatorie, în încercarea de a se evita supraaglomerarea spitalelor. Ideal este ca pacienții COVID să ajungă într-un astfel de centru în ziua în care au primit rezultatul testului pozitiv, pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat și el, marți seară, că trebuie luate măsuri pentru gestionarea valului 5. El a vorbit de asigurarea accesului la medicamente antivirale, dar și de măsuri privind evitarea aglomerației în mijloacele de transport în comun.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.