VIDEO-Podul de la Grădiștea este aproape gata

VIDEO-Podul de la Grădiștea este aproape gata

Lucrările de modernizare a liniei de cale ferată între Vidra și Comana, inclusiv la noul pod de la Grădiştea, dar și lucrările conexe de reparații la terasamente și suprastructura feroviară între Bucureşti Nord-Jilava-Giurgiu nord frontieră au ajuns la un stadiu fizic de 80%.

Linia CF Vidra – Comana se intinde pe  12 km de cale ferată modernizată, cu 24 de lucrări de artă și două clădiri la standarde europene pentru publicul călător .

 

În prezent, călătorii care doresc sa ajungă cu trenul din București în Bulgaria sau la Giurgiu trebuie să facă un ocol de câteva ore, pe linia Videle pe unde este deviată circulatția de 20 de ani.

Pentru redeschiderea circulației feroviarie pe podul de la Grădiștea a fost alocată  o suplimentare de 3,3%. Majorarea se adaugă altora efectuate de-a lungul derulării contractului pentru modernizarea liniei CF București Nord – Jilava-Giurgiu Nord-Giurgiu Nord Frontieră”, Lot 1: ˮRedeschiderea circulației feroviare pe pod peste râul Argeș, între Vidra și Comanaˮ, care era inițial în valoare de 472 de milioane de lei, potrivit datelor din SEAP.

 

Lucrările de modernizare a liniei de cale ferată între Vidra și Comana, inclusiv la noul pod de la Grădiştea, dar și lucrările conexe de reparații la terasamente și suprastructura feroviară…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/video-podul-de-la-gradistea-este-aproape-gata/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 20 octombrie 2023 12:27

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.