Zaharova, despre „planul Musk” pentru Ucraina: Occidentul a început să pună întrebări despre rolul SUA și NATO în conflict

Potrivit reprezentantei Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, ideile lui Musk cu privire la rezultatul conflictului cu Ucraina indică faptul că în Occident se pune întrebarea despre rolul jucat de SUA și NATO „în toate acestea”.

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova/ Foto: RIA Novosti

Ipotezele avansate de către fondatorul Tesla și SpaceX, Elon Musk, despre modul în care s-ar putea termina conflictul dintre Rusia și Ucraina fac parte din dezbaterea publică care se dezvoltă în lume, a declarat Maria Zaharova la postul de radio Sputnik.

Zaharova a menționat că personalitățile politice și publice, oamenii de afaceri, filantropii, reprezentantii culturii și artiștii au propriile lor opinii, „ei participă la discuție, fiecare are obiectiv propriu și o misiuine”.

Întreaga lume „trăiește acum foarte profund nu doar schimbări, ci răsturnări”, legate de evenimentele din jurul Ucrainei, care, potrivit reprezentantei Ministerului de Externe, sunt „provocate de Occident”. „În sfârșit, probabil că în Occident începe să se ridice întrebarea: ce înseamnă toate acestea în general, de ce se întâmplă și care este rolul Casei Albe, al Statelor Unite, al structurilor NATO în toate acestea?” a adăugat ea.

La 3 octombrie, Musk a publicat o serie de tweet-uri în care a admis că actualul conflict din Ucraina s-ar putea încheia în felul următor: Crimeea rămâne parte a Rusiei, referendumurile în Republicile Donețk și Lugansk, în regiunile Zaporojie și Herson vor fi repetate sub controlul ONU, iar Ucraina va rămâne o țară neutră. Într-un alt mesaj, el a scris că, dacă Rusia va anunța o mobilizare completă, atunci din cauza avantajului numeric, cel mai probabil Ucraina nu va putea câștiga „războiul total”.

Mesajele lui Musk au provocat o reacție aspră din partea utilizatorilor Twitter, acțiunile Tesla au scăzut cu 9%.

Fostul șef al corporației Roskosmos, Dmitri Rogozin, a sugerat că punctul de vedere al lui Musk a fost influențat de zborul rusoaicei Anna Kikina ca parte a echipajului CrewDragon. Kremlinul a considerat că ideile lui Musk „merită atenție”, dar „în ceea ce privește din rusia, dezbateri, occident, stiri, stiri referendumurile, desigur, locuitorii și-au exprimat deja atitudinea și nu poate fi nimic altceva”.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.