Liviu Dragnea a dat din lac în puț. Politicianul are noi probleme de sănătate. „Nu poate scăpa de operație” EXCLUSIV

Fostul lider al social-democraților, Liviu Dragnea, continuă să se confrunte cu o perioadă mai critică a stării sale de sănătate. Cel care a condus România cu mână forte până în primăvara anului 2019, când a fost arestat, a scăpat pentru moment din „ghearele” aprinderii de plămâni, care l-a pus la pat pentru o bucată bună de timp, la început de martie, dar are o nouă problemă. Chestiunea mai veche a dublei hernii de disc îi dă din nou mari bătăi de cap, așa cum a declarat, în exclusivitate pentru impact.ro, Codrin Ștefănescu.

Liviu Dragnea are noi probleme de sănătate

„Faptul că a trebuit să stea acasă multe zile doar în pat pentru că urma un tratament cu antibiotice a dus cel mai probabil la recidivarea problemelor sale mai vechi cu coloana. Așa că a trecut de la una la alta, pe nepusă masa, cum se spune. Povestea cu dubla hernie de disc e mai veche, are cred deja vreo trei ani. Dacă vă mai amintiți, a trebuit să se interneze în primăvară lui 2019, cu puțin timp înainte de a fi arestat, pentru că i s-a făcut rău pe scenă. Nu mai știu exact la ce miting eram, la Brașov sau Ilfov, parcă, și atunci a fost foarte aproape să cadă din picioare, literalmente”, a reamintit Codrin Ștefănescu cele întâmplate. El a descris situația actuală ca fiind una aflată sub control, dar spune că durerile provocate de dubla hernie de disc sunt absolut „imprevizibile și atroce”.

„Numai el știe cu ce se confruntă. Asemenea dureri vin pe neașteptate. Sunt total imprevizibile și atroce. Încă de acum câțiva ani, părerea tuturor medicilor pe care i-a consultat a fost aceeași. Și anume că nu poate scăpa de operație. Are, din câte știu, părerile a celor puțin trei medici români foarte bine cotați, care după ce l-au consultat, au pus același diagnostic și au indicat aceeași rezolvare, operația. Însă Liviu Dragnea a ezitat până acum!”, a adăugat Codrin Ștefănescu.

Liviu Dragnea are noi probleme de sanatate

„Trebuie să rămână aproape imobilizat la pat”

Fostul „locotenent” al lui Liviu Dragnea la conducerea Partidului Social Democrat spune că pe undeva îl înțelege, atunci când tot amână deznodământul: „Operația nu e deloc una ușoară. Nici ea, în sine, nici ce va urma. Fiindcă dacă am înțeles bine, după operație, trebuie să rămână aproape imobilizat la pat. Nu știu exact câte zile. 10, 12, 15, cert e că trebuie să nu te miști pentru reușita operației”.

Codrin Ștefănescu mai crede că pe durata detenției lui Liviu Dragnea, mai 2019 – iulie 2021, boala s-a agravat cu siguranță.

„Dacă nu ar fi intervenit decizia arestării sale, probabil s-ar fi operat încă din martie sau aprilie 2019. Sau cel mai târziu după alegerile europarlamentare din același an, fiindcă el a amânat atunci decizia tocmai din cauza apropierii acelor alegeri. În cei doi ani și cele două luni pe care care le-a petrecut în închisoare situația s-a agravat, cu siguranță. În primul rând, nu a primit niciun fel de tratament. În al doilea rând, a trebuit să lucreze la acel atelier de mecanică auto. Ca atare, nici pomeneală de tratament!”, indică același Codrin Ștefănescu.

Lui Liviu Dragnea pare să-i fie frică de operația de hernie de disc

Pe de altă parte, el lasă să se înțeleagă că există și un sentiment de teamă al fostului lider politic în raport cu actuala sa problemă de sănătate:

„Știți cum e omul. Cânt te doare de nu mai știi de tine, accepți orice din partea medicilor. Dar după ce apar primele efecte pozitive ale tratamentului, te gândești că poate poți păcăli boala și altfel. El a dus-o până acum doar cu infiltrații și cu tratamente pe bază de antiinflamatoare, care i-au redus durerea, dar pasul cel mare nu l-a făcut. Noi, cei din jurul său, l-am sfătuit să meargă pe mâna medicilor. Sperăm că o va face, pentru a reveni cât mai repede alături de noi”.

Actuala problemă de sănătate a fostului lider al PSD vine din faptul că cel mai probabil un fragment din coloana vertebrală apasă asupra nervilor sau măduvei spinării. Iar această compresie atrage după sine mari dureri, dar și amorțeli, parestezii, tulburări motorii, neputința deplasării sau chiar statul în picioare. Intervenția chirurgicală rămâne metoda radicală de tratament, dar de multe ori singura care rezolvă problema cu adevărat.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.