Și Dacă 15 Ianuarie, Ziua Culturii Române, dacă ziua lui Eminescu ar deveni de anul ăsta ZIUA…

Și Dacă 15 Ianuarie, Ziua Culturii Române, dacă ziua lui Eminescu ar deveni de anul ăsta ZIUA SUVERANITĂȚII NAȚIONALE?

“Împăraţi pe care lumea nu putea să-i mai încapă
Au venit şi-n ţara noastră de-au cerut pământ şi apă –
Şi nu voi ca să mă laud, nici că voi să te-nspăimânt,
Cum veniră, se făcură toţi o apă ş-un pământ.”

De ce 15 Ianuarie? Pentru că esența și continuitatea unui popor este cultura sa, credința sa și limba sa. Nimic nu se poate face împotriva unui popor care are identitate culturală și cultuală! Orice adaos este asemenea unui ulei adăugat într-un pahar cu apă. Se adaugă, dar nu se amestecă.
Este motivul pentru care principalul adversar al globaliștilor, și federaliștilor, primul paznic al României și românismului este tradiția românească, tradiție care înmănunchează limba, credința, cultura și cutumele. Între-un cuvânt, românismul, astfel cum mai poate fi el definit în aceste zile.

Nu întâmplător primele instituții atacate de artizanii Marii Resetări au fost școala și biserica. De ce? Pentru că acolo este fundația oricărui neam. Pentru că acolo se transmit limba, cultura și cultul – elementele definitorii ale unui popor! De aceea în ultimii doi ani cele mai afectate prin măsuri directe și de aparent de neînțeles, fără nicio justificare medicală, au fost școala și biserica. Toate au fost aruncate în online, în “virtual”…
copii care au uitat să socializeze, care nu mai știu să relaționez folosind o limbă vorbită curent și coerent, care nu mai sunt în contact cu minimele elemente de cultură pe care le mă primeau de la școala și așa lovită sistematic în ultimii 20 de ani.
Credincioșii care au pierdut obișnuința legăturii directe și nemijlocite de ecran cu harul pe care îl găsești doar în Prezența Reală a duhului din ne-timpul cultului, al ritului. Doar în locul consacrat, doar la biserică.
Când în istorie ați mai auzit ca atât școlile cât și lăcașurile de cult să fie închise peste tot și în același timp în lume? Când? Vă spun eu! Niciodată! Nici în timpul celui de-al doilea război mondial, nici în timpul primului război Mondial.. sau a Marii Ciume din secolul XIV sau a Ciumei lui Caragea (1812 – 1814) și Nici în timpul Gripei spaniole (1918-1920)! Și credeți că este întâmplător?

Nimic nu este întâmplător!

Măsura achiziționării unor cantități aberante de medicamente experimentale de către statul român și obligativitatea de facto a administrării acestora către toți cetățenii și copiii sub sancțiunea decăderii lor din drepturile lor fundamentale… tot opera “înțelepților” Marii Resetări impusă de globaliștii federaliști de la cârma UE. De la aceste măsuri fără precedent în istorie până la segregarea a peste 50% din populația României nu a mai fost decât un pas. Dezbinarea socială, ura programatică și dogmatizat la care au fost instigați vaccinații să o poarte împotriva celor nevaccinați… tot un element de deznaționalizare este, tot o politică antinațională care merge exact în același sens.

Nici interzicerea prin legi de import a celor mai banale cutume… a creșterii și tăierii porcilor, a interzicerii sau limitării unor culturi agricole, a fabricării domestice a băuturilor sau alimentelor. Totul are nu doar sensul acaparării de către lanțurile de distribuie multinaționale a fiecărui “consumator, oriunde s-ar afla el, ci însăși eradicarea unui mod de viață… poate considerat de unii simplu sau rudimentar, poate chiar barbar… de e al nostru! Este baza a ceea ce am fost și suntem încă.

Să mai adăugăm furia și rapacitatea cu care ne sunt luate resursele, că sunt cele umane sau cele ale pământului? Felul în care suntem obligați să plătim altora facturi înrobitoare pentru ceea ce noi scoatem din pământul și din apele noastre – indiferent că vorbim de petrol, gaze, apă sau energie electrică? Modul în care în timp ce nemții redeschid centrale pe cărbuni, noi suntem obligați să le închidem pe ale noastre… pentru a “salva planeta”?

Dan MV Chitic – Telegram

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.