Cele mai mari pensii speciale ar putea fi majorate cu 20% din februarie DOCUMENT

Ştirea iniţială:
Potrivit ordinului 6245/c privind stabilirea unor drepturi salariale (cuantumul pensiilor magistraţilor sunt raportate la drepturile salariale aflate în plată, cf Legii speciale nr 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor – n. red.), dacă înainte salariul magistraţilor se calcula de la o Valoare Sectorială de Referinţă (VSR) de 465 de lei, de la 1 februarie 2022, acesta se va calcula pornind de la un VRS de 605 lei.
Astfel, salariile, dar şi pensiile magistraţilor vor creşte cu 20%. Dezvăluirea a fost făcută de Claudiu Ionescu, consilier local în Primăria Hunedoara.
„Am întrat in posesia ordinului prin care ministrul Predoiu recompensează magistraţii, aceştia urmând sa primească o mărire considerabila a salariului. Daca până acum salariul lor se calcula de la o Valoare Sectoriala de Referinţă de 465 lei, începând cu 01.02.2022, magistraţii vor avea un VRS de 605 lei. O creştere de 20%….
Adică de la 20.000 lei net… la 24.000 lei.
Si pensionarii magistraţi vor avea aceeaşi creştere, având o lege avantajoasa, recuperând cu vârf îndesat impozitarea cu 10%, aplicata din 1.01.2022. Un ordin de ministru dat hoţeşte, la sfârşit de an, să nu afle …prostimea. Asta în timp ce la toate televiziunile, ni se spune ca nu sunt bani şi în timp ce tot Sistemul de Apărare e plătit cu un VRS de doar 197 lei, diferenţa fiind de 3 ori mai mare.
Va miraţi de ce noi nu avem nicio şansă in instanţă, când ne cerem drepturile, aceleaşi drepturi pe care magistraţii si le câştiga pe banda rulantă…tot în instanţă.
Eu mă gândesc ca PNL-istul Predoiu s-a gândit că magistraţii nu au cu ce să-şi plătească gazul si curentul şi nu au bani de pâine. O adevărată revoluţie socială, în interesul celor năpăstuiţi de soartă. Ruşine guvernanţilor şi ruşine magistraţilor…care se lasă cumpăraţi.”, a scris Claudiu Ionescu pe pagina de Facebook.
Art. 7. alin (1) din Legea 303/2004 prevede: „Cuantumul pensiei de serviciu prevăzute la art. 82 alin. (1) şi (2) este de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionării, iar pentru pensia de serviciu prevăzută la art. 82 alin. (5), cuantumul este de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate ale unui judecător sau procuror în funcţie, în condiţii identice de vechime şi nivel al instanţei sau parchetului”.
Citeşte şi: 

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.