Cupa Africii pe Națiuni: Egipt și Guineea Ecuatorială, în sferturi după ce au câștigat la loviturile de departajare

Egipt și Guineea Ecuatorială s-au calificat în sferturile Cupei Africii pe Națiuni, după ce au trecut de Coasta de Fildeș, respectiv Mali, miercuri, în optimi.

Cel mai interesant duel al zilei a fost câștigat de Egipt în fața Coastei de Fildeș, scor 5-4 la loviturile de departajare (a fost 0-0 după 120 de minute).

Singurul care a ratat de la 11 metri a fost fundașul Eric Bailly (Manchester United), iar golul decisiv a fost marcat de vedeta Mohamed Salah (Liverpool).

Pentru un loc în semifinale, Egiptul se va duela cu Maroc, care a trecut de Malawi, națională antrenată de românul Mario Marinică.

#TeamEgypt are through to the #TotalEnergiesAFCON2021 quarter-finals after beating #TeamCotedIvoire in an intense encounter #AFCON2021 | @EFA pic.twitter.com/4ybhPByWzw

— #TotalEnergiesAFCON2021 uD83CuDFC6 (@CAF_Online) January 26, 2022

În cealaltă confruntare disputată miercuri, Guineea Ecuatorială a produs surpriza impunându-se în fața reprezentativei din Mali, scor 6-5 la loviturile de departajare (a fost 0-0 după 120 de minute).

Pentru Guineea Ecuatorială au punctat Belima, Akapo, Buyla, Coco, Salvador și Eneme (au ratat Noue și Ganet), în timp ce Mali a înscris prin A. Traore, Djenepo, Toure, Dieng și Camara (au ratat Haidara, H. Traore și Sacko).

În sferturi, Guineea Ecuatorială va da peste selecționata Senegalului, care a învins Insulele Capului Verde, scor 2-0.

The final quarter-final ticket is sealed #TeamEquatorialGuinea makes it to the #TotalEnergiesAFCON2021 final 8⃣#AFCON2021 pic.twitter.com/6KufWIlyUs

— #TotalEnergiesAFCON2021 uD83CuDFC6 (@CAF_Online) January 26, 2022

Cupa Africii pe Națiuni, sferturi de finală:

Burkina Faso vs Tunisia
Senegal vs Guineea Ecuatorială
Gambia vs Camerun
Egipt vs Maroc. SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.