Potrivit noilor măsuri fiscale propuse, teatrul din Giurgiu riscă să fie desființat

Potrivit noilor măsuri fiscale propuse, teatrul din Giurgiu riscă să fie desființat

Teatrul ”Tudor Vianu” din Giurgiu numără 28 de angajați, așadar este în pericol de desființare dacă proiectul noilor măsuri fiscale ale Guvernului va fi aprobat.

Potrivit Ordonanței de Urgență, menită să reducă gaura de la buget, toate instituțiile de cultură care au mai puțin de 50 de angajați ar urma să treacă printr-un proces de reorganizare , desființare sau fuzionare.

Pe modelul ”să băgăm cultura la dubă”, instituțiile de profil din țară, teatre sau muzee riscă să sufere transformări majore, măsură care îi nemulțumește pe majoritatea actorilor, regizorilor, muzeografilor, de fapt pe toți cei care sunt vizați de Ordonanța de Urgență propusă.

Nici directorul Teatrului ”Tudor Vianu” din Giurgiu, Ana Sivu-Daponte nu vede cu ochi buni atacul la cultură al Guvernului, aceasta fiind deja semnatara unei petiții intitulată ”Opriți distrugerea CULTURII!” , care a adunat deja peste 18.000 de semnături, directori de instituții de cultura și români iubitori de frumos.

Opriți distrugerea CULTURII! – Petitieonline.com

Pentru a trage un semnal de alarmă solicităm tuturor artiștilor din sectorul cultural să își exprime îngrijorarea și dezacordul cu măsurile din proiectul de Ordonanță  de Urgență a căror implementare ar duce la colapsarea sectorului cultural îndeosebi al celui din orașele mici și mijlocii.” – se arată în preambulul petiției.

Teatrul ”Tudor Vianu” din Giurgiu numără 28 de angajați, așadar este în pericol de desființare dacă proiectul noilor măsuri fiscale ale Guvernului va fi aprobat. Potrivit Ordonanței de Urgență, menită…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/potrivit-noilor-masuri-fiscale-propuse-teatrul-din-giurgiu-risca-sa-fie-desfiintat/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 8 august 2023 20:26

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.